جایزه هنری قلب تهران پاسخی به محیط پیرامونی است که در حفظ هویت شهری موثر است.
به گزارش روابط عمومی نخستین جایزه هنری قلب تهران، محمدعلی بنی اسدی؛ داور تصویرگری نخستین جایزه هنری قلب تهران گفت: فعالیتهایی که انسانها را نسبت به محیطی که در آن زندگی میکنند هوشیار کند ضروری است و آثار جایزه هنری قلب تهران پاسخی به محیط پیرامونی هنرمندان است که در حفظ هویت شهری بسیار موثر است. امروز در شهرهای بزرگ کشور و به ویژه تهران این دغدغه وجود دارد که چگونه رفتار کنیم که شهرمان هم هویت بصری و هم حال و هوای امروزی داشته باشد.
بنی اسدی درباره نمادهای شهری در تهران گفت: جشنوارههای هنری مانند قلب تهران، به اینکه شهر چه نمادهایی دارد میپردازد، بسیار مهم است که ببینیم در شهر تهران و به ویژه منطقه ۱۲ به عنوان مرکزیت بافت قدیمی چه نمادهایی وجود دارد. چالش جایزه قلب تهران در این است که باید دید هنرمندان چگونه در آثار خود مشخص میکنند که اینجا تهران است؛ آیا فقط ساختمانهایی مانند برج میلاد و برج آزادی نماد تهران است؟
داور تصویرگری نخستین جایزه هنری قلب تهران ادامه داد: مثلا برای یک تصویرگر و نقاش موتیفهای بناها میتواند به عنوان نماد فضایی که به تصویر کشیده یاریدهنده باشد. اینکه هویت بصری فضا چیست و در آثار هنرمندان چه المانهایی کار شده اهمیت دارد، مثلا ممکن است برخی روی دیوار نوشتهها کار کنند.
بنی اسدی با اشاره به اینکه به طور معمول جشنوارههایی که ایده مشخصی دارند در دورههای اول و دوم به نتیجه مورد نظر نمیرسند، افزود: متاسفانه در فعالیت های هنری کمتر به مستند کار کردن و تحقیق روی موضوع قایل هستیم اما جشنوارههایی مانند قلب تهران نیازمند دقت و تحقیق هستند. مثلا برخورد با عکس ها و اسنادی که درباره یک محیط شهری وجود دارد، میتواند جالب توجه باشد. تصویرگری شیوه روایی دارد و باید ببینیم چگونه می توان در این موضوع با شکل روایی برخورد کرد، باید دید زاویه نگاه هنرمندان به چه سمتی است.
داور رشته تصویرگری نخستین جایزه هنری قلب تهران گفت: در جشنوارههای موضوعی تناسب بین ظرف و مظروف مهم است و باید در این جا نیز دید این دو چگونه کنار هم قرار میگیرند. کار در این فضا نیاز به تمرکز بیشتری دارد و ارایه اثر برای این رویدادها مشکلتر است.
او در مورد استقبال از آثار با رویکرد انتقادی در جایزه هنری قلب تهران گفت: در کاریکاتور فرصت خوبی وجود دارد تا نگاههای انتقادی هم به موضوع ارایه شود، ابتدا آثار بررسی می شود تا ببینیم سطح کارها در چه محدودهای است و چه معیارهایی میتواند ملاک اصلی انتخابها باشد.
بنی اسدی با بیان اینکه همواره این سوال وجود داشته است که آیا باید بافتهای سنتی شهری را از بین برد یا حفظ و احیا کرد، ادامه داد: سالها پیش برای شرکت در نمایشگاهی به ونیز رفتم، در شهر ونیز نکته بسیار جالبی وجود داشت که ساختار بیرونی فضای شهر و ساختمانها یادآور دوران گذشته بود اما امکانات داخلی کاملا مدرن شده بود. حتی در آنجا مانند بافت قدیمی تهران کوچههای تنگ و باریکی وجود داشت که در ایران به آنها کوچههای آشتی گفته میشود به این تعبیر که دو نفر قهر با هم نمیتوانستند از بین این کوچه همزمان رد شوند. در مورد دلیل و چگونگی حفظ این بافت سوال کردم و گفتند مهندسانی در شورای شهر هستند که به شدت از حفظ این بافت قدیمی مراقبت میکنند.
نخستین جایزه هنری قلب تهران در رشته های عکاسی، آگهی دیواری(پوستر)، تصویرگری و کارتون خرداد ماه امسال برگزار خواهد شد و علاقه مندان و هنرمندان می توانند تا ۸ صبح ۲۳ اردیبهشت ماه با مراجعه به سايت جايزه به نشاني
www.tehranfestival.com ثبت نام كنند و آثار خود را بفرستند.
شهرداری منطقه ۱۲ تهران نخستین جایزه هنری قلب تهران را به مناسبت دویست و سی امین سال پایتختی تهران در دو بخش اصلی و ویژه برگزار می کند. بخش اصلی با عنوان قلب تهران و با موضوعات گردشگری، بازار (بافت تاریخی و قطب اقتصادی)، منطقه ۱۲؛ محور ادیان و سنت های آیینی، منطقه ۱۲ در آیینه تاریخ (به تصویر کشیدن وقایع و روایتهای تاریخی قلب تهران) برگزار می شود. بخش ویژه با عنوان نام آوران قلب تهران است که در این دوره و در واکنش به رویداد و حادثهی تلخ "ساختمان پلاسکو" و ابراز رشادت جمعی از جانفشانان به موضوع «آتش نشانان» اختصاص دارد.
منظور از نام آوران در جایزه هنری قلب تهران، مردان و زنانی هستند که در حیطه اجتماعی، فرهنگی، هنری و کسب و کار برای ایجاد یک جامعهی پویا و سالم تلاش می کنند و تاثیرات اجتماعی ماندگاری در شهر از خود به جای گذاردهاند.
متقاضیان می توانند در بخش اصلی در هر رشته عکاسی، آگهی دیواری(پوستر)، تصویرگری و کارتون حداکثر سه اثر و در بخش ویژه در هر رشته یک اثر را برای این جایزه ارسال کنند.
برگزیدگان اول تا سوم بخش اصلی در هر رشته دیپلم افتخار و به ترتیب جایزه نقدی ۵۰، ۴۰ و ۳۰ میلیون ریالی دریافت می کنند و به برگزیده اول هر رشته مدال قلب تهران نیز اهدا می شود. در بخش ویژه نیز به یک برگزیده هر رشته مدال قلب تهران، دیپلم افتخار و جایزه نقدی ۵۰ میلیون ریالی اهدا خواهد شد.
دبیر نخستین جایزه هنری قلب تهران مسعود زنده روح کرمانی است و بهرام کلهرنیا (پوستر)، علی هاشمی شهرکی(تصویرگری)، محمدمهدی رحیمیان(عکاسی) و مسعود شجاعی طباطبایی(کارتون) شورای دبیران این جایزه هستند.
روابط عمومی نخستین جایزه هنری قلب تهران